Keramiikkaruukku yrteille

Keramiikkajakso oli yksi monista etukäteen odottamistani jaksoista. Toisaalta sen vuoksi, että lopputulos on aina yllätys ja toisaalta sen vuoksi, ettei töihin vaadittavaa uunia ole mahdollista itselle hankkia. Olen aiemmin käynyt rakukeramiikka kurssilla ja kokeillut myös nakurakua. Nyt halusin tehdä jotain käyttöön jäävää esinettä ja mieheni ehdotuksesta päädyin yrttiruukun tekemiseen. Käytämme paljon yrttejä ja keittiön pöydällämme on usein kahdesta kolmeen yrttiä kerrallaan. Niiden kasteleminen ja hengissä säilyminen on ollut haaste ja halusin tehdä tästä syystä kolmelle yrtille ruukun.

Pohjan kaulimisen jälkeen oli aika aloittaa makkaratekniikalla reunojen työstö.

This slideshow requires JavaScript.

Opettajan Marja Myllymäen vinkit onnistumiseen oli paksummat reunat. Oli siis helppo päättää tehdä ruukusta vähän rouheampi.

DSC_0096

Parasta ryhmässä tekemisessä on muiden töiden syntymisen seuraaminen. On ollut mahtavaa nähdä erilaistaisten ihmisten tekemistä, luovuutta sekä kunkin vahvuuksia käsitöiden tekijöinä. Ihailemme toistemme töitä ja opimme toisiltamme. Tämän pitsikuvion painamisen idea tuli seuratessani vierustoverin tekemistä – eli kähvelsin kanssaopiskelijalta.

Opettaja toi lasitteet mukanaan, joten niiden värimaailma rajoitti jonkin verran omien ideoiden valintaa. Löysin kuitenkin keittiöömme sopivan värityksen helposti.

DSC_0123

Siveltimen lisäksi käytin värityksen tekemiseen sientä. Eli tumma kuviointi reunoilla on tehty sienellä. Olin tyytyväinen lopputulokseen.

DSC_0259

Keramiikkajakson yrttiruukku_3-2016

Kolmen yrtin yrttiruukku on käytössä osoittautunut todella onnistuneeksi. Ruukku pitää kosteuden erittäin hyvin ja tasaisesti. Yrtit säilyvät rinnakkain samassa ruukussa paremmin kuin yksittäisissä ruukuissa aiemmin.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s